What is this? From this page you can use the Social Web links to save Eetlust Bedwingen Met Kruiden to a social bookmarking site, or the E-mail form to send a link via e-mail.

Social Web

E-mail

E-mail It
January 14, 2007

Eetlust Bedwingen Met Kruiden

Posted in: Alternatieve geneeswijzen

Bedwing je eetlust met kruiden

De Chinezen gebruiken al sinds 4000 jaar kruiden voor medicinale doel-einden. Vandaag begint ook de medische wereld, die ooit het gebruik van kruiden voor medicinale doeleinden schuwde, de voordelen van het gebruik van kruiden in te zien. Kruiden hebben een gezonde voedingswaarde en kunnen een gezond en natuurlijk alternatief zijn om het lichaam te voeden en te genezen. Kruiden kunnen het lichaam voorzien van voedingsstoffen die niet altijd in een normaal voedingspatroon aanwezig zijn.

Bij kruiden horen ook blaadjes, schors, bessen, wortels, zaden, stengels, hars en bloemen. Kruiden vind je in allerlei vormen zoals: tabletten, capsules, stukjes schors, poeders, extracten, crèmes, lotions, olieën, vloeistoffen en zalf. Wanneer je kruiden koopt, is het belangrijk te kijken of er op het label de term “gestandaardiseerd” te vinden is. Omdat de meeste kruiden niet goedgekeurd zijn door FDA is er op het etiket belangrijke informatie te vinden over veiligheid en dosering. Let op de versheid wanneer je kruiden koopt. Kruiden die los en in bulk verkocht worden, hebben bijna geen voedingswaarde. Kies in plaats daarvan voor gevriesdroogde en aan de lucht gedroogde kruiden.

Kruiden worden al lang gebruikt als middel om af te vallen. Er zijn vele kruiden die veilig en efficiënt gebruikt kunnen worden om honger te onderdrukken en het gewicht onder controle te houden. Voor mensen die willen vermageren maar al gezond eten en regelmatig bewegen, kan het toevoegen van kruiden aan het dieet helpen bij het onder controle houden van het gewicht. Kruiden zijn geen goede optie voor mensen die op korte tijd veel willen afvallen. Sommige kruiden hebben neveneffecten; er is dus voorzichtigheid geboden bij de inname. Zoals bij elk dieet of programma om gewicht te verliezen, moet men voorzichtig tewerk gaan en combineren met een gezond dieet en regelmatige oefeningen. Nu volgt een lijstje met kruiden die je kan gebruiken om je eetlust te bedwingen.

Braziliaanse cacao
Dit kruid is bijna identiek aan caffeïne. Beiden stimuleren het centrale zenuwstelsel en verhogen het metabolisme. Braziliaanse cacao heeft een mild vochtafdrijvend effect. Het neveneffect van dit kruid is te vergelijken met dat van caffeïne. Wanneer het overmatig gebruikt wordt, kan het rusteloosheid, trillen, nervositeit en angst veroorzaken.

Cayenne
Cayennepeper bevat capsaïcine en kan, wanneer toegevoegd aan voedsel, de speekselvorming stimuleren. Cayennepeper stimuleert ook de spijsvertering en kan het metabolisme op een veilige manier versnellen.

Groene thee
Groene thee is een natuurlijk stimulerend middel dat hetzelfde effect heeft als koffie maar het bijkomend voordeel heeft dat het vitamine C en anti-oxidanten bevat. Door de thee kort of lang te laten trekken, kan de sterkte van de thee gecontroleerd worden. Groene thee is ook te verkrijgen in de vorm van capsules maar wordt beter door het lichaam opgenomen in de vorm van vloeistof.

Avondsleutelbloem (Evening Primrose)
Dit kruid blijkt effectief te zijn als een natuurlijk alternatief om het cholesterolniveau te verlagen en om mensen die geen vetten verteren te helpen bij het afvallen.

Zeewier
Zeewier is een goede natuurlijke bron van spoorelementen en mineralen en stimuleert op natuurlijke wijze de schildklier. Het is verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels in de vorm van capsules of tabletten.

Psyllium
Studies hebben aangetoond dat het innemen van de korrels van deze zaden met water voor de maaltijd de eetlust onder controle houdt. Dit kruid veroorzaakt een onmiddellijke vermindering van de eetlust omdat het een gevoel van volheid in de maag opwekt. Het volle gevoel heeft als gevolg dat er minder calorieën en vetten worden geconsumeerd.

Koninginnebloem (Queen’s Flower)
Koninginnebloem is één van de meest effectieve planten gebruikt bij alternatieve methodes voor gewichtscontrole en diabetes.

Kruiden kunnen op verschillende manieren ingenomen worden. Een infusie of aftreksel gebruikt het zachte gedeelte van het kruid inclusief de blaadjes, bloemen en het hele kruid. Een kruidenaftreksel wordt gemaakt zoals thee. Er wordt kokend water over de plant gegoten en dat laat men trekken. De vloeistof wordt vervolgens gezeefd en opgedronken. Er kan honing toegevoegd worden om de bittere smaak van het aftreksel te verbeteren. Bij een afkooksel laat men het harde gedeelte van de plant -de schors, de wortel, de twijgjes en de stengel- ongeveer dertig minuten sudderen vooraleer het te drinken.

Er kan ook sap gemaakt worden van kleine stukjes kruid. Het sap wordt gedronken meteen na het maken omdat het vitaminegehalte snel vermindert. Deze methode werkt goed voor vitamines die gevoelig zijn aan hitte. Tincturen worden vaak beschouwd als de beste manier om kruidensupplementen te nemen. Het is een goede manier om kruiden in te nemen die goed bewaard kunnen worden. Bij deze methode wordt het kruid geweekt in alcohol of een watermengeling. De mengeling wordt geperst en zo wordt een tinctuur verkregen.


Return to: Eetlust Bedwingen Met Kruiden