Main menu:

Site searchCategorie

Chelatie Therapie

Chelatie Therapie - Vijf redenen waarom het goed is voor het hart

Chelatie therapie is een procedure die uitgevoerd wordt bij de dokter en als bedoeling heeft metalen te verwijderen die opgeslagen zijn in het lichaam. Deze vorm van therapie zou het metabolisme verbeteren en ook de bloedtoevoer naar het hart en andere delen van het lichaam stimuleren. De dokter legt een intraveneus infuus met aminozuren, of EDTA, aan. Het resultaat van deze behandeling is dat de metalen en andere lichaamsvreemde stoffen zich binden met de geïnjecteerde aminozuren en zo uit de circulatie verwijderd worden.

Chelatietherapie won aan populariteit tijdens de tweede wereldoorlog toen het een routinebehandeling werd voor vergiftiging met arsenicum en metalen. In de jaren vijftig begon de medische wereld chelatietherapie te gebruiken als behandeling voor kinderen en volwassenen met loodvergiftiging. Patiënten maakten dikwijls melding van verbeteringen op andere vlakken, zoals verbeterd zicht, reukvermogen en gehoor. Er zijn ook kritieken op de chelatietherapie; studies hebben achter aangetoond dat chelatietherapie een veilige methode is wanneer het uitgevoerd wordt door een bekwame en ervaren arts. Chelatietherapie heeft vele voordelen en er zijn redenen waarom het goed is voor het hart.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, kan het regelmatig toepassen van chelatietherapie helpen bij de behandeling van hartziektes en pijn in de borstkas verminderen bij patiënten met chronische hartafwijkingen. Deze vorm van therapie kan ook een goed en veilig alternatief zijn voor ingrijpende hartoperaties zoals een bypass-operatie. Chelatietherapie verbetert ook de weerstand en het uithoudingsvermogen. Vele patiënten die chelatietherapie ondergaan, merken een verbetering van de spiercoördinatie en de hersenfuncties.

Sommige chelatiepatiënten brengen ook verslag uit van verminderde neurologische en cardiovasculaire symptomen. Er wordt aangenomen dat dat een resultaat is van het feit dat chelatietherapie schadelijke metalen uit het lichaam verwijdert. Dezelfde patiënten ervaren een vermindering van vermoeidheid en een betere conditie van de huid. Er is ook bewijs dat chelatietherapie symptomen van ademhaling en ingewanden verbetert.

Chelatietherapie is vaak een goed alternatief voor medicatie of chirurgie bij patiënten met terugkerende pijn in de borstkas en met hartziektes. Mensen die om die redenen chelatietherapie ondergaan, kunnen verbetering opmerken in de coronaire circulatie en de hartfunctie. Onderzoek heeft aangetoond dat het gunstige effect van chelatietherapie voor hartpatiënten erin bestaat dat het de metalen verwijdert die de oorzaak zijn van een overmatige verspreiding van vrije radicalen in het lichaam. Op die manier wordt de oxidatie van vetten en DNA gereduceerd. De onderzoekers geloven dat chelatietherapie de schadelijke effecten van hartziektes kan stoppen of omkeren. Chelatietherapie kan ook plak in de aderwanden, die ervoor zorgt dat aders verstoppen, verwijderen. Sommige patiënten melden dat ze zonder pijn kunnen bewegen en wandelen na de chelatietherapie.

Vooraleer te starten met chelatietherapie zal een dokter eerst een medisch onderzoek doen en je medische achtergrond grondig bekijken. Ook de familiegeschiedenis wordt onderzocht op gezondheidsproblemen. De dokter zal, voorafgaand aan de therapie, een serie medische tests uitvoeren. Daarbij horen een electrocardiagram, röntgenfoto’s van de borstkas en bloed- en urinetests. Ook het hart kan getest worden om het cardio-vasculaire uithoudingsvermogen te bepalen.

Bij de behandeling wordt er een infuus aangelegd dat ongeveer 3 ½ uur duurt. Er wordt ongeveer een halve tot een liter vloeistof in de bloedstroom gebracht gedurende die tijd. Een typische behandeling bestaat uit twee tot drie sessies per week en wordt twintig tot dertig keer herhaald.

Wanneer de chelatietherapie wordt uitgevoerd door een bekwame, ervaren arts zullen er weinig neveneffecten zijn. Sommige patiënten melden hoofdpijn, lichte koorts of misselijkheid vlak na de behandeling. Hoofdpijn na de behandeling wordt meestal veroorzaakt door een lage bloedsuiker-spiegel. Het is aangeraden fruit te eten in het eerste half uur van de behandeling om de hoofdpijn tegen te gaan. Chelatietherapie kan ook diarree veroorzaken bij sommige patiënten. Het is aanbevolen veel te drinken na een behandeling en pikant voedsel te vermijden. Een gewichtsverlies van drie tot vijf pond na een behandeling is normaal, in het bijzonder voor mensen die gemakkelijk vocht vasthouden.

In extreme gevallen is er sprake van een vermindering van de leverfunctie. Meer dan 75% van de patiënten die chelatietherapie ondergaan, ondervinden belangrijke veranderingen. Negentig procent van de patiënten die herhaaldelijk chelatietherapie ondergaan, verklaren dat de therapie hen enorm helpt in combinatie met een dieet en oefeningen. Chelatietherapie kan een veilig alternatief zijn dat een gunstige invloed heeft op de conditie van het hart.

 Technorati Tags: No Tags