Main menu:

Site searchCategorie

Edelsteentherapie

Edelsteentherapie wordt omschreven als het dragen van edelstenen en half-edelstenen om het lichaam en het emotionele welzijn te helen. Elke edelsteen heeft een bepaalde trillingsfactor en wanneer de steen zich in het aura van een persoon bevindt, kan hij de mentale en fysieke aspecten van de drager veranderen of beïnvloeden. De menselijke aura bestaat uit negen kleuren: violet, indigo, blauw, groen, geel, oranje, rood, infrarood en ultraviolet. Een teveel van of een tekort aan één van de kleuren kan leiden tot ziekte en emotionele problemen.

Het idee van edelsteentherapie is niet nieuw. De praktijk van helen met stenen wordt al eeuwen toegepast en gaat terug tot de Oude Grieken en Egyptenaren. Ook in de Indische Veda’s is er sprake van edelstenen. Men geloofde dat bepaalde onevenwichten gecorrigeerd konden worden door het dragen van edelstenen op de huid. Edelstenen werden ook vermalen en verwerkt in orale medicijnen. Ook de koninklijke familie droeg bepaalde edelstenen op hun kronen en als juweel in de hoop op een betere gezondheid. Men was ervan overtuigd dat edelstenen niet alleen de lichamelijke gezondheid beïnvloedden maar ook het wezen van de dingen. Zo achtte men het mogelijk dat het dragen van edelstenen rijkdom, macht en populariteit kon doen toenemen.

Tegenwoordig wordt er aangenomen, door degenen die in edelsteentherapie geloven, dat de stenen bepaalde golflengtes aan het lichaam doorge-ven. De golflengtes zetten de straling van de aura om in een chemische vorm die het lichaam kan aanwenden om de gezondheid te verbeteren. Er bestaat veel kritiek op edelsteentherapie. Werkt het echt?

Degenen die de edelsteentherapie bekritiseren zeggen dat de gewaarwordingen van de drager eerder het gevolg zijn van de kracht van suggestie of van zijn ingesteldheid, dan dat er werkelijk genezing plaatsvindt. Men spreekt dan van het placebo-effect of het voelen van een verbetering die geen gevolg is van de behandeling. Een andere kritiek is dat de edelsteentherapie nergens op gebaseerd is. Critici zeggen dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat edelsteentherapie werkt, maar dat het integen-deel enkel “wishful thinking” is.

Degenen die edelsteentherapie afkeuren zijn er tevens van overtuigd dat –s tel dat er voordelen zouden zijn - een kleine steen aan een halsketting of armband niet zou volstaan om een helende werking te hebben; het hele lichaam zou bedekt moeten worden met edelstenen om enig effect te bekomen. Critici zeggen ook dat kristallen en andere edelstenen onmogelijk energie kunnen opslaan en geleiden, hoewel sommige stenen een electrische lading produceren wanneer ze verbrijzeld worden.

Zij die wel geloven in edelsteentherapie beweren het tegendeel. Beoefenaars van kristaltherapie stellen dat vele mensen die bepaalde edelstenen dragen, getuigen dat ze zich beter voelen. Kristallen en edelstenen hebben bepaalde trillingen en hebben het vermogen goede energie te kanaliseren en slechte energie af te wenden. De aanhangers van edelsteentherapie geloven dat edelstenen helpen bij het uitdrukken van jezelf, bij creativiteit, meditatie en het verbeteren van het immuunsysteem. Ze geloven ook dat edelsteentherapie een gezond en natuurlijk alternatief is voor het nemen van medicatie.

Wanneer edelsteentherapie je aanspreekt, kijk dan eens in een boek over edelstenen waarin uitgelegd wordt hoe de therapie wordt verondersteld te werken. Het is goed dat beginners zich realiseren dat de verschillende edelstenen anders werken bij iedere persoon. De eenvoudigste manier om edelsteentherapie toe te passen is het dragen van een kwalitatieve, natuurlijke edelsteen aan een halsketting. Er wordt gezegd dat sommige edelstenen beter werken wanneer ze schoongewreven worden met alcohol en dan een week zo bewaard worden. Synthetische edelstenen worden niet aanbevolen omdat ze verhit zijn geweest en tijdens het proces veranderingen ondergaan zodat ze niet dezelfde werking hebben als natuurlijke edelstenen. Hier volgt een lijstje van edelstenen en hun helende werking.

 Robijn : om het hart te openen en angst te overwinnen
 Saffier: voor helderheid van geest
 Amber: helpt bij depressie en emotionele stress
 Diamant: verbetert persoonlijke helderheid
 Jade: voor ontspanning, kalmte en verminderen van spanning
 Koraal: voor het versterken van emoties
 Zwarte onyx: om slechte gewoonten te veranderen; draag een halsketting met zwarte onyx wanneer je bijvoorbeeld wil afvallen of stoppen met roken.
 Smaragd: om fysiek en emotioneel welzijn te bevorderen
 Aquamarijn: om moeilijke situaties aan te kunnen
 Opaal: om je perspectief te verruimen
 Rozenkwarts: voor emotioneel evenwicht en om de emoties te kalmeren
 Technorati Tags: No Tags