Main menu:

Site searchCategorie

Gevaren Van Ontgifting

De gevaren van ontgifting – Tien dingen om op te letten bij het ontgiften van het lichaam

Het ontgiften van het lichaam is dikwijls erg aanlokkelijk omdat het op een natuurlijke manier weer vitaliteit geeft, helderheid van geest, een zuivere huid en een sterker immuunsysteem. Er schuilt echter ook gevaar wanneer het lichaam zich ontdoet van toxines.

Ontgiften wordt al duizenden jaren gedaan over de hele wereld en bestaat uit rust en het zuiveren van het lichaam. Door het verwijderen en elimineren van de gifstoffen die in het lichaam aanwezig zijn, ben je beter beschermd tegen ziekte en krijgt je gezondheid een oppepper. Tijdens het ontgiftingsproces worden onzuiverheden uit het bloed en de lever verwijderd. Een ontgiftingsprogramma verwijdert gifstoffen uit het lichaam zoals toxines uit de omgeving, toxines als resultaat van slechte voedingsgewoonten en toxines in het lichaam als gevolg van overmatig gebruik van drugs en alcohol. Ontgiftingsprogramma’s gaan van het eten van speciale voedingsmiddelen zoals bruine rijst, biologisch fruit en groenten tot het innemen van zuiverende kruidenmengelingen en het toepassen van darmspoelingen.

Zoals bij elk medisch programma, kan je best een dokter raadplegen voor je eraan begint. Er zijn ook enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voor je begint aan een ontgifting. Er zijn namelijk neveneffecten en sommige mensen zouden beter geen ontgiftingskuur doen. Nu volgen tien dingen om op te letten bij het ontgiften van het lichaam en een lijst van mensen voor wie ontgiften niet heilzaam is.

Kinderen en ouderen
Er wordt algemeen aangenomen dat ontgiften niet geschikt is voor kinderen en ouderen. Kinderen en ouderen zijn geen geschikte kandidaten voor een ontgifting en moeten zeker eerst een dokter raadplegen. Tieners hebben goede voeding nodig en in diëten waarbij gevast wordt, ontbreekt de nodige voeding. Sommige diëten, zoals een ontgifting, kunnen verslavend worden. Mensen met eetstoornissen zouden beter geen ontgifting ondernemen. Vele ouderen hebben al een ontoereikend immuunsysteem en zouden beter geen ontgiftingsprogramma volgen. Ook voor mensen met diabetes of een lage bloedsuikerspiegel is een ontgifting af te raden.

Zwangere en zogende moeders
Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zouden geen ontgiftingsprogramma mogen volgen. Ontgiften onthoudt het lichaam van vele belangrijke voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor zwangere moeders en vrouwen die borstvoeding geven. Ook bij het gebruik van kruiden is het best een dokter te raadplegen. Er zijn vele natuurlijke kruiden die niet gebruikt mogen worden tijdens een zwangerschap.
Voorgeschreven medicijnen
Mensen die voorgeschreven medicijnen nemen mogen niet op eigen houtje aan een ontgifting beginnen zonder medisch advies. Aangezien een ontgiftingsprogramma het vermogen van het lichaam om medicatie op te nemen kan belemmeren, is het mogelijk dat resten van medicatie uit het verleden opgeslagen worden in de vetcellen. Tijdens het ontgiftingsprogramma kunnen die resten in de bloedstroom terechtkomen.

Hoofdpijn
Aangezien een ontgiftingsprogramma vaak vasten inhoudt of het innemen van kruidenpreparaten, kan het gebrek aan voedingsstoffen in het lichaam hoofdpijn veroorzaken.

Vermoeidheid
Het verminderen van de toevoer van natuurlijke voedingsstoffen in het lichaam kan vermoeidheid veroorzaken tijdens het ontgiften. Tijdens een ontgiftingsprogramma is er vaak onvoldoende toevoer van proteïnen en voedingsstoffen om het energiepeil normaal te houden.

Misselijkheid
Kruidenpreparaten en vasten kunnen aanleiding geven tot braken of misselijkheid. Braken kan leiden tot deshydratatie wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen.

Problemen met de ingewanden
Ontgifting of een crashdieet kunnen verschillende problemen met de ingewanden veroorzaken, gaande van diarree tot maagkrampen. Dit kan ook leiden tot deshydratatie.

Overlijden
Er zijn al gevallen van overlijden, mogelijk door een hartinfarct vanwege het ontgiften, vastgesteld bij mensen die bezig waren met een intensief ontgiftingsprogramma. In dergelijke gevallen waren er reeds gezondheidsproblemen door druggebruik en onontdekte hartproblemen.

Infecties
Mensen die ervoor kiezen te ontgiften met darmspoelingen moeten zich bewust zijn van het risico op het verspreiden van infecties in het spijsverteringskanaal. Bij deze procedure bestaat er ook een risico op het perforeren van de darmen. Tijdens de spoeling worden er tot 65 liter water of kruidenaftreksels in de darmen gepompt. De darmen worden gespoeld en het resultaat komt langs een andere buis naar buiten. Sommige onderzoeken suggereren dat deze procedure onveilig is en niet bevorderlijk voor de lichamelijke gezondheid.

Verlies van voedingsstoffen
Een andere manier om het lichaam te ontgiften is door te vasten. Sommige programma’s vragen om te vasten of om vast voedsel te vermijden van een dag tot een week. Het lichaam krijgt dan enkel water en sappen binnen. Degenen die voor deze methode zijn zeggen dat de vetcellen en toxines verbranden tijdens het vasten. Medische experts zeggen dat sommige toxines opgeslagen worden in de vetcellen, maar dat ze niet schadelijk zijn wanneer je gezond eet en regelmatig beweegt. Vasten onttrekt vitale voedingsstoffen en calcium aan het lichaam.

 Technorati Tags: No Tags