Main menu:

Site searchCategorie

Reiki

Laat stress los met Reiki – Wat is Reiki en werkt het ?

Stress is een kwalijk zesletterwoord dat bedreigend kan zijn voor je gezondheid. Enkele bronnen van stress zijn werk, files, de zorg voor familie en geldkwesties. Stress veroorzaakt hoofdpijn, spierpijn, irritatie, slapeloosheid en een groot aantal problemen die je liever kwijt dan rijk bent. Niemand kiest voor stress, maar op een bepaald moment in ons leven krijgen we er allemaal mee te maken. Dus moeten we leren om ermee om te gaan of om onszelf van stress te bevrijden. Je kan stress loslaten met behulp van Reiki. De twee Japanse woorden ‘Rei’ en ‘Ki’ betekenen samen ‘Universele Levensenergie’.

Reiki is een eeuwenoud systeem van holistische geneeskunst dat wordt gebruikt om pijn te verlichten en om ontspanning en een algemeen gevoel van goedvoelen op te wekken bij gestresseerde personen. Reiki verwijst naar de levenskracht of energie die tijdens een behandeling via de handen van de Reiki-beoefenaar wordt doorgegeven. Reiki helpt bij het hervinden van evenwicht en bevordert genezing op een natuurlijke wijze. De persoon die Reiki geeft, wordt een soort van kanaal waardoor Universele Levensenergie naar de ontvanger stroomt. Dit kan gebeuren via de handen of ook zonder handoplegging. Reiki-beoefenaars kunnen ook zichzelf behandelen. De Reiki-energie vloeit door de handpalmen volgens verschillende snelheden en afhankelijk van een aantal factoren, zoals de graad van ziekte en de mate van ontvankelijkheid van de ontvanger, enz.

Reiki is geen geloof of een andere religieuze strekking, hoewel het misschien zo kan klinken, en de effectiviteit van Reiki is niet gebaseerd op het aanvaarden van enige religieuze doctrine. Het is niet nodig dat de ontvanger gelooft in Reiki opdat het zou werken. Hoewel Reiki principieel spirituele kracht en groei aanmoedigt en van nature erg spiritueel is, komt het niet in conflict met iemands geloof. Het maakt niet uit wie je bent, wat je geslacht is, je religie, hoe intelligent je bent, welke nationaliteit je hebt of hoe je financiële situatie is, Reiki is een geschenk van vitaliteit en energie dat tot ieders beschiking staat. Reiki doet geen pijn, wel kan het je sensaties geven van warmte of koelte, tintelingen, trillingen, gevoelloosheid, jeuk of slaperigheid.

Een Reiki-meester kan een rituele behandeling geven waarbij Reiki-symbolen gebruikt worden die achtereenvolgend op energetische plaatsen op de handpalmen en de kruin van de ontvanger worden geplaatst. Elke plaats waar de handen gelegd worden, krijgt minstens 5 minuten toegewijde aandacht om er zeker van te zijn dat geen enkel deel van het lichaam verwaarloosd wordt en dat elk deel met evenveel zorg behandeld wordt. Reiki geeft toegang tot een onbeperkte voorraad van energie die nooit uitgeput kan geraken, om het even hoe vaak je Reiki gebruikt. Zelfs wanneer je een Reiki-behandeling geeft, verlies je niets van je eigen energie; je geeft enkel je tijd en bijstand om de ontvanger te helpen. Er is geen mentale inzet nodig bij Reiki; de energiestroom zal automatisch gaan naar waar het nodig is, zonder de energie te moeten sturen. Als je echter kiest voor mentale betrokkenheid, kan dat de weg openen om Reiki vlotter en effectiever naar dat deel van het lichaam te laten stromen dat er het meest behoefte aan heeft. De keuze is aan jou.

Het beoefenen van Reiki kan de stress van het dagelijks leven onder controle houden en kan ook helpen bij pijnbestrijding. Vele beoefenaars hebben grote eerbied voor Reiki omdat het hen evenwicht en ontspanning schenkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Voor hen die gestresseerd, angstig en verward zijn, zal Reiki de Universele Levensenergie in het lichaam laten stromen en zo klachten verlichten en het evenwicht herstellen bij mentale of emotionele turbulenties die de psyche verstoren. Er bestaan ook speciale energetische behandelingen die Reiki-Masters en beoefenaars van Reiki kunnen gebruiken om te werken vanop grote afstand. Deze energetische behandelingen kunnen doorgegeven worden aan mensen maar ook aan een specifieke omgeving. De Reiki-energie kan gestuurd worden met de intentie een atmosfeer van ontspanning en rust te creëren, in het bijzonder voor bepaalde gebeurtenissen in het leven, zoals sociale gebeurtenissen, sollicitatiegesprekken, familie-bijeenkomsten, enz. Reiki kan een zeer verrijkende ervaring zijn voor al wie het beoefent en kan stress in het dagelijks leven aanzienlijk verminderen.Technorati Tags: No Tags