Main menu:

Site searchCategorie

Tea Tree Olie 10 Natuurlijke Remedies

Tea tree olie is de essentiële olie van een plant die enkel in Australië en in het noorden van New South Wale voorkomt. Tea tree olie is uniek omdat de olie meer dan honderd componenten bevat en gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden. Onderzoek heeft aangetoond dat tea tree olie antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen bezit.

Tea tree olie kan gebruikt worden voor volgende natuurlijke remedies:

Voetschimmel
Voetschimmel ontstaat meestal op warme, vochtige plaatsen tussen de tenen, aan de zijkanten van de voet en op de voetzolen. Het is erg besmettelijk en verspreid zich snel via kleedkamers en douches. Tea tree olie kan gebruikt worden voor de behandeling van allerlei schimmelinfecties en symptomen, zoals voetschimmel. Om voetschimmel te elimineren is het aan te raden de besmette schoenen in plastiekfolie te wikkelen en een nacht in de diepvries te leggen om de ziektekiemen te doden. Was de sokken apart en voeg twee dopjes teatree olie toe bij het wassen. Behandel de aangetaste zones van de voet dagelijks met twee à drie druppels tea tree olie.

Verkoudheid en griep
De symptomen van verkoudheid en griep kunnenbehandeld worden met tea tree olie. Bij keelpijn is het aangeraden te gorgelen met warm water waaraan tien druppels tea tree olie zijn toegevoegd. Doe dat twee maal per dag. Deze behandeling lost slijm op en doodt bacterieën.

Congestie
Het toevoegen van tien druppels tea tree olie in een verstuiver zal congestie van borst en neus verminderen. Wanneer je dit doet zo gauw de symptomen optreden, zal deze behandeling helpen om kiemen en bacteriën te doden.

Spruw
Spruw is een schimmelinfectie van de mond. Het komt vaak voor bij baby’s en kinderen. Spruw kan behandeld worden met tea tree olie. Maak een mondspoeling met een dopje tea tree olie in twaalf ons water. Gorgel en spoel drie maal per dag. Je kan ook twee of drie druppels olie op de tandenborstel doen om de kiemen te doden.

Tandpijn en ontstekingen van het tandvlees
Terwijl je wacht op een afspraak bij de tandarts kan tea tree olie helpen bij het verlichten van tandpijn. Breng tea tree olie rechtstreeks op de geïnfecteerde plaats aan. De olie zal in het tandvlees dringen en de bacterieën doden die de pijn veroorzaken.
Zweren
Zweren kunnen behandeld worden met tea tree olie door de olie rechtstreeks op de zweer aan te brengen en dat twee maal per dag. Bij zweren in de mond twee maal per dag spoelen met twee dopjes tea tree olie.

Hoofdluis
Hoofdluis kan behandeld worden door het toevoegen van tien druppels tea tree olie aan shampoo. Het haar en de hoofdhuid moeten door en door nat en ingezeept zijn. Kam het haar met een fijne kam voor je de shampoo uitspoelt. Vermijd contact met de ogen wanneer je het haar wast met tea tree olie. Deze methode moet verschillende malen toegepast worden samen met het behandelen van het huis en geïnfecteerd beddegoed. Tea tree olie mag ook toegevoegd worden aan het wasmiuddel waarmee je lakens en beddegoed wast.

Insektenbeten
Een of twee druppels tea tree olie rechtstreeks op de insektenbeet of –steek aanbrengen om zwelling, jeuk en roodheid te verhelpen.

Huidirritaties en zonnebrand
Enkele druppels tea tree olie toegevoegd aan het badwater kunnen de zwelling en jeuk van huidirritaties verminderen. Dezelfde methode kan gebruikt worden om de symptomen van lichte zonnebrand te verhelpen.

Insectenwerend middel
Insecten lijken een afkeer te hebben van tea tree olie. De olie kan gebruikt worden om mieren, kakkerlakken en ander ongedierte af te schrikken. Breng enkele druppels olie aan op de plaats waar het ongedierte vandaan komt. Je kan ook kasten en planken schoonvegen met een mengsel van water en tea tree olie om de insecten weg te houden. De matras inwrijven met pure tea tree olie zal stofmijt afschrikken. Enkele druppels olie toegevoegd aan een stofzuigerzak zullen stofmijt, die je vaak aantreft in tapijten, doden.

Voorzichtigheid is geboden wanneer je tea tree olie gebruikt in een omgeving met huisdieren. Zeker bij katten is het opletten geblazen omdat het al fataal is gebleken wanneer katten per ongeluk de olie binnenkrijgen.Technorati Tags: No Tags